keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Barbien® tumput

Tumpun / Lapasten ohje

(Olkoonkin että olympiahuuma on jo takanapäin:) Virkkuukoukku 2,5 ja ohutta punaista puuvillalankaa Tumpun varsi: Virkkaa 10 ketjusilmukkaa. Kiinnitä ensimmäinen ja viimeinen silmukka piilosilmukalla renkaaksi. Virkkaa rengasmaisesti kiinteitäsilmukoita yht. n. 9 kerrosta vähän riippuen siitä, miten pitkät lapaset haluat. Kavenna tumpun pää virkkaamalla kiinteitä silmukoita joka toiseen silmukkaan niin kauan, että pää on kaventunut. Tumpun pää kaventuu nopeasti, korkeintaan kavennuksia tulisi tehdä 2 kerrosta, sitten viimeinen silmukka päätellään.

Peukalo: Peukalo virkataan "kiinteäksi valepeukaloksi" eli sinne ei työnnetä nuken peukkua erikseen. :) Virkkaa 5 ketjusilmukkaa ja sulje ne renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa sitten pari kerrosta kiinteitä silmukoita. Muotoile peukalo litistämällä rengas ja virkkaamalla muutama piilosilmukka litistetyn renkaan reunasilmukoihin (siis pari silmukkaa kerrallaan). Päättele. Jätä lankaa alkuun ja loppuun sen verran, että voit terävällä parsinneulalla ommella peukun paikoilleen hieman tumpun keskivälin alapuolelle.

Toinen tumppu kudotaan samalla tavalla, vain peukalon kiinnityspaikka on peilikuva ensimmäiseen tumppuun nähden.

Tumppuja voi virkata tällätavoin todella nopeasti ja helposti. Maalasin omaan tumppuuni kangasvärillä Canadan vaahteranlehden, tumppuihin voi kirjoa kuvioita, ristipistoilla ja ihan mitä vain keksii, jos haluaa tumpusta kirjavamman. Raidallinenkin tumppu onnistuu, silloin vain lankojen vaihdon kanssa on hieman enemmän väkertämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti